Groningen als innovatieve voedselregio
80% van het Groninger land bestaat uit landbouwgrond. De essentie van dit project is dat we voedsel gaan produceren in plaats van vulling. Veel voedsel dat vandaag de dag wordt geproduceerd is ongezond, wordt vaak onnodig bewerkt met ongezonde toevoegingen en komt van ver. Door in te gaan zetten op lokale duurzame landbouw en verkorte voedselketens en dit te gaan koppelen aan educatie en opleidingen gaan wij de regio omturnen tot een voorbeeld van een innovatieve voedselregio die problemen als obesitas, overgewicht, stikstof, en dierenwelzijn aanpakt. Groningen is al een regio die inzet op Healthy Aging en heeft reeds de ambitie om de in Noord-Nederland de eerst man made blue zone te realiseren. Als perspectief op lange termijn levert dit werkgelegenheid, innovatie, en een betere gezondheid voor alle Groningers op. Bovendien blijft het historische karakter van Groningen als landbouwregio in stand.
Wie hebben we nodig?
- · Onderwijs van LBO tot RUG maar ook Universiteit Wageningen
- · UMCG
- · LTO Noord
- · Bedrijven als Agrifirm en Avebe, maar ook Hak, Bonduel en Unilever
- · Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
- · Banken