Winschoten voor een complete dag uit.
Schaf koopavond af, aangezien het voor mijn gevoel niet rendabel is en breid de sluitingstijd op zaterdag uit tot 18.00 uur. Combineer detailhandel en horeca met elkaar en bied dit aan als complete dag uit. Na en tijdens het winkelen of bezoek aan musea, zoals de molen en Klinker, kan men bijkomen met versnapering in horeca. Na het winkelen dineren in één van de restaurants en naborrelen in de horeca (Marktplein).
Verkoop het als “totaalproduct” middels adverteren middels krant, televisie en coupons. Bijvoorbeeld: aankoop van een product levert een drankje in de horeca op. De winkels zijn grotendeels gecentreerd. Probeer dit ook met de horeca, cafés op het Marktplein en restaurants aan de Venne, zijde van de Langestraat vanaf Bosstraat tot het Rond met terras op het zuiden en creëer hiermee een soort boulevard.
Dit vraagt om een goede samenwerking en investeringen tussen detailhandel, horeca en gemeente. Mogelijk dat nieuwe ideeën met het oude ziekenhuis hierin op een positieve manier kunnen bijdragen.